Succulent roasted peppers - Peperoni arrostiti


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Il metodo più semplice per arrostire i peperoni è quello di metterli in forno sotto al grill e ruotarli quando la pelle è diventata nera. Io li metto quindi in un contenitore chiuso, di solito una pentola con coperchio, per farli raffreddare e permettere all'umidità di facilitare la rimozione della pelle bruciata.
Non vanno mai lavati sotto l'acqua corrente che porterebbe via parte del sapore ma con santa pazienza si ripuliscono con le mani o aiutandosi con un coltello non affilato.
Si tagliano quindi a strisce e si condiscono con olio e sale, a qualcuno piace anche aggiungere aglio e prezzemolo.
Nel video sotto sono fatti con un altro metodo e io quando ne faccio solo quattro trovo che vengono molto più saporiti se arrostiti sul gas sulla tawa forata.

Ingredients:
  • Yellow and red bell peppers
  • Salt
  • Extra virgin olive oil


  1. Preheat the oven [only the top grill] 220°C/428°F
  2. Wash and dry the whole peppers
  3. Lay the aluminum foil over the baking tray [collecting some of the juices]
  4. Place the peppers on the tray very close to the grill [3 inches]
  5. Check when the skin is charred and turn the peppers the other side
  6. When the peppers are soft and ready take them with the foil closed like a bag and place it in a pan with a lid for about 20 minutes. They are going to sweat and the skin will be easily removed.
  7. Do not run the pepper under the water to help the peeling off, please. Remove seeds and skin with the hands, keep the juices and dress with salt and extra virgin olive oil.
I keep them in the fridge for about 5 days covered with the oil. They are simply delicious.

Here is another way to roast peppers in a video from The Culinary Institute of America:

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