Eggs "al tegamino", uova non fritte né bollite, né solo affogate


English follows

Questa è una ricetta antica della mia mamma, molto semplice ma anche saporita. Le uova non sono fritte ma nemmeno bollite, e sebbene si possano considerare affogate hanno una marcia in più.

Ingredienti:

  • 50 ml di acqua
  • 1 cucchiaio di olio extra vergine di oliva
  • 1 rametto di prezzemolo
  • 1 spicchio d'aglio
  • 1 pizzico di sale
  • 2 uova

Mettere tutti gli ingredienti, nello stesso ordine descritto sopra, in un tegamino e far cuocere coperto a fuoco dolce fino a che l'albume diventa bianco cremoso e il tuorlo è ancora fluido.


English

How many ways can you cook eggs? This is my mother's recipe, not really fried and not only poached eggs, aromatized with parsley and garlic. And you don't need to swirl the water.

Ingredients:
  • 50 ml Water
  • 1 spoon Extra virgin olive oil
  • 1 Sprig of parsley
  • 1 Clove of garlic
  • pinch of Salt
  • 2 eggs
Place all the ingredients, in the same order described above, in a "tegamino" [small frying pan], cover with a lid, and let simmer until the white is completely white e the yolk still runny.
They are more tasty than you can imagine.

2 comments:

  1. l like the simplicity of this recipe ... but l dont see the clove of garlic in the tegamino, hiding under the parsley?

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  2. nell'angolo in alto a destra ci sono due spicchi. . . si semplice ma saporito :D

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