Penne all'arrabbiata





traduzione italiana segue

This is a very red and spicy sauce with garlic and hot chillies.
As usual you need few but the best ingredients you can get:
  • A can of chopped Italian tomatoes or a can of pelati
  • garlic
  • red hot chili 
  • basil
  • extra virgin olive oil
  1. I pounded the garlic in a mortar with a fresh red chili that was not very spicy, so, i added some hot chili powder and browned it lightly. 
  2. Then i tied a small bunch of basil with a cotton thread, and I added to the sauce while cooking.
  3. Remove the basil and mix the sauce with the pasta [penne is the classic shape].  
The Italian brand of tomato pulp in the photo is finally sold in India, and the sauce made with this tomato has a taste that I could not remember. And now who is going to buy the indian tomatoes?




  1. Una lattina di polpa di pomodoro italiano, aglio, peperoncino e olio extra vergine d'oliva sono gli ingredienti del sugo per la pasta all'arrabbiata.
  2. Ho pestato l'aglio nel mortaio con un peperoncino rosso fresco che però non era molto piccante, ho quindi aggiunto il peperoncino in polvere, rosolato il tutto nell'olio e aggiunto la polpa di pomodoro. Poi ho legato un mazzetto di foglie di basilico con un filo di cotone, e l'ho aggiunto al sugo mentre cucinava. Ho però tolto il basilico prima di condire la pasta, perchè volevo vedere solo rosso nel piatto, il rosso rosso dei pomodori italiani.

La marca italiana della polpa che si vede nella foto e' finalmente in vendita anche qui, e il sugo fatto con questo pomodoro ha un sapore che non mi ricordavo più.
E adesso chi li compra più i pomodori indiani?

10 comments:

  1. sono proprio scema, sempre a mezzogiorno guardo il tuo blog, che fameeee!!!!!
    baci amore e pace

    ReplyDelete
  2. secondo me lo guardi quando hai già un pò di fame anzi proprio perchè hai già fame e vuoi un antipastino . . .ma te lo becchi solo virtuale.

    ReplyDelete
  3. si, si hai ragione avevo già fame, smack!

    ReplyDelete
  4. I'm so glad for you that these things are available, even if not always, and that now you do buy them
    This is easy, but why not add the basil also as fresh leaves in the end?

    ReplyDelete
  5. The sauce you made for the goat with celery, carrots etc
    what veggies could I add to that for Smaran?

    ReplyDelete
  6. No no veggies i am sorry but that sauce can't have any veggies added, i mean it would be something else that i would not like at all. Sorry but you need to make a separate dish with veggies. Doesn't he likes salad? I think he does.

    ReplyDelete
  7. Poi ho legato un mazzetto di foglie di basilico con un filo di cotone, e l'ho aggiunto al sugo

    means:

    Then I tied a bunch of basil leaves with a cotton thread, and I added it to the sauce

    Though i removed it before eating because i wanted to see RED only.

    ReplyDelete
  8. i made the goat sauce, was good
    with salad, nice

    ReplyDelete
  9. Do you mean you made the goat ragout with the goat? i am not joking because i know you don't cook meat at home.

    ReplyDelete
  10. No no just with the pasta but it was good n Sims liked it
    and green salad

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails