Insalata di Mare Arabico



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Ingredienti:
  • Gamberoni
  • Calamari
  • Brodo vegetale
  • Aglio
  • Sale e pepe
  • Olio extra vergine di oliva
  • Lime
  1. Fare un brodo vegetale con carota, sedano, pomodoro, cipolla, sale, aglio.
  2. Dopo venti minuti di bollore eliminare le verdure e aggiungere il pesce. Cuocere per qualche minuto [non troppo altrimenti diventa gommoso].
  3. Scolare il pesce e farlo raffredare. [usare il brodo per un risotto marinaro]
  4. Mischiare l'olio con il succo di lime/limone e uno spicchio d'aglio schiacciato.
  5. Insaporire con pepe appena macinato.

Salad of the Arabian Sea
Ingredients:
  • Prawns
  • Calamari / squid
  • Vegetable broth
  • Garlic
  • Salt and pepper
  • Extra virgin olive oil
  • Lime or lemon
  1. Make a vegetable broth with carrot, celery, tomato, onion, salt and garlic.
  2. I don't have to tell you how to clean the fish, right?
  3. After twenty minutes of boiling remove the vegetables and add the fish to the broth. 
  4. Cook for a few minutes [not more otherwise it becomes rubbery].
  5. Drain the fish and let it cool. [Use the stock for a risotto]
  6. Mix the oil with the lime juice / lemon and a crushed clove of garlic.
  7. Season with freshly ground pepper.

1 comment:

  1. mmmhhh ... YEAH definitely tyou have a taste for the JP! and l miss the indian lime!

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